Nieuwsbrief juli 2019
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
Marina Muiderzand
Thuishavens
 
maaien
Dinsdag 16 juli is er begonnen met het maaien van ruim 400 hectare waterplanten op het IJmeer en Markermeer. Dit betekent dat voor het vakantieseizoen start de belangrijkste knelpunten aangepakt worden. De gebieden die gemaaid worden zijn dit jaar ook terug te vinden in de app "Waterplantenmelder"
 
Strandwachters
Op 29 juni zijn de eerste Strandwachters onthuld. Dit zijn kunstobjecten die een route gaan vormen door DUIN, over het Almeerderstrand, over de dijk en langs Marina Muiderzand naar het catamaranstrand. Achter de houten objecten zitten verhalen over het begin van Flevoland die je via een podcast kunt beluisteren. Maar je kunt ook lekker op het object klimmen en uitkijken over water en strand. Op dit moment staan er 3, voor november is de route van 9 Strandwachters compleet.
 
Kinderactiviteiten
Bezoek deze zomer ook eens op de dinsdagmiddagen van 16 juli t/m 20 augustus tussen 13.30 en 16.00 uur de zomeractiviteiten van Strandlab. Deze zomer kunnen de kinderen experimenteren met water, hun zintuigen testen en werken met kunstenaars bij strandrestaurant Poortdok.
 

verboden vaargebied motorboten
Zomer, vakantie en tijd voor waterpret! Houden u en uw kinderen er rekening mee dat het gebied voor het Almeerderstrand, inclusief het jollenstrand, verboden is voor motorboten? Op de rescues voor het jeugdzeilen na is dit gebied voor zeilen, suppen, kanovaren, zwemmen en roeien!
 
Zomerlicht 3 augustus
Beleef een culinaire ervaring op Pampus en bezoek Zomerlicht. Geniet van heerlijk eten en verken het groene eiland en het negentiende-eeuwse fort. Als ligplaatshouder maak je kans op 2x 2 kaartjes voor Zomerlicht op 3 augustus as als we vanaf Muiderzand vertrekken. Houd komende week onze Facebookpagina Marina Muiderzand goed in de gaten!
 
IJsselmeerhavensspaarkaart
Spaart u ook mee voor een gratis overnachting in één van de mooie IJselmeerhavens? Haal dan snel de IJsselmeerhavensspaarkaart op het havenkantoor. Bij iedere nieuwe IJsselmeerhaven ontvangt u bij een overnachting een sticker. Bij de 4e haven ontvangt u een gratis overnachting!
 
World cleanup day!
Op zaterdag 21 september is het weer zover. Dit jaar organiseert Plastic Soup Foundation dit evenement voor de tweede maal in Nederland. We roepen iedereen op om samen met ons de handen uit de mouwen te steken en de troep aan te pakken rondom het Almeerderstrand en de dijk. Komt u ook helpen? Meld u aan!
 
Thuishavens
Marina Muiderzand
Marina Muiderzand
IJmeerdijk 4
1361 AA Almere
www.marinamuiderzand.nl
+31(0)36-5369151
Onze Thuishavens
www.jachthavennaarden.nl
www.jachthavenbruinisse.nl

Blijf op de hoogte
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube